Ελλάδα: Εκπαίδευση μαθητών για κριτική στάση απέναντι στη δημοσιογραφία

Εκπαίδευση μαθητών για κριτική στάση απέναντι στη δημοσιογραφία

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις – Παίζοντας με τη δημοσιογραφική πράξη» ξεκινάει για δεύτερη χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για φέτος θα εφαρμοστεί σε 24 σχολεία, με πάνω από 1.000 μαθητές της Αττικής αλλά και της επαρχίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αντιληφθούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες την υποκειμενική διάσταση της δημοσιογραφικής πληροφορίας και να αναπτύξουν αντανακλαστικά απέναντι στην αβασάνιστη, πολλές φορές, διασπορά ειδήσεων, ειδικά στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ομάδα «Λόγου Παίγνιον», υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και την έγκριση του υπουργείου Παιδείας. Ήδη το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 450 μαθητές από 14 σχολεία της Αττικής.

Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και την ανάπτυξη του κινήτρου μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια δημιουργική και ηθική στάση απέναντι στη δημοσιογραφία, αλλά και να αντιληφθούν πώς η δημοσιογραφική πράξη μπορεί να επηρεάσει, ακόμα και να διαμορφώσει την πραγματικότητα και τον κόσμο μας.

http://www.avgi.gr/article/5320798/ekpaideusi-mathiton-gia-kritiki-stasi-apenanti-sti-dimosiografia

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

cypriota

feel more think less. great quote