Κραυγή Απόγνωσης. (΄Αρθρο μου) Προσωπικότητες στην »Κ» Εφημερίδα Καθημερινή , Αύγουστος 2012

Απόψεις | Προσωπικότητες στην »Κ»

Πόσα χρόνια  ακόμα θα ζούμε στην ανεργία; Πόσο  χρόνια ακόμα θα μας συντηρούν οικονομικά οι γονείς μας ; ..38.000 άνεργοι,  με το μεγαλύτερο ποσοστό  να είναι  νέοι μορφωμένοι προσοντούχοι  με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικαα και όμως είναι άνεργοι, κλεισμένοι σπίτι.


Εντελώς  διαφορετικά βλέπουν  την ζωή  οι  νέοι απαγοητευμένοι   πτυχιούχοι  άνεργοι και εντελώς διαφορετικά οι εργαζόμενοι.

Τραγικό το γεγονός του  να συντηρούν τους νέους οι γονείς τους λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας.


Oι μόνες δουλειές  που βλέπεις στις εφημερίδες είναι πωλήτριες και σερβιτόρες….. Ακόμα και γι αυτές οι εργοδότες θέλουν πείρα! Ακόμα και για γραμματέας αν είναι δυνατόν!

Ας περιγράψουμε την πραγματικότητα. Σε καλούνε σε interview με ανταγωνιστές 500  άτομα για  1, 2, θέσεις εργασίας!   3,200 άτομα στις εξετάσεις της αστυνομίας, και αλλοι τόσοι στις εξετάσεις της cyta για λιγοστές θέσεις εργασίας.


Στις εκλογές γιατί να ψηφίσουμε κάποιους για να πληρώνονται  και εμείς άνεργοι μέχρι τα γεράματα; Όχι κύριοι…


Ο  τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών στα σχολεία,  θα πρέπει να αλλάξει, σπουδάζουμε εκπαιδευτικοί  και  ξέρουμε πως δεν θα διοριστούμε ποτέ.


Ακόμα θα πρέπει να γινει μια κάρτα δωρεάν εισόδου σε συναυλίες, θέατρα, εστιατόρια διάφορους τοπους  καθώς και άλλα ωφελήματα για τους  πτυχιούχους άνεργους και όχι μόνο αυτούς.


Το όριο αφυπηρέτησης σε όλες τις δουλειές θα έπρεπε να ηταν 55 ή το πολύ 60 ετών. Διαφορετικά, οι νέοι  θα γεράσουν μέχρι να βρούν δουλειά και αν βρουν.


Αλήθεια που βαδίζουμε, που πάμε σ΄ αυτό το νησί;


 http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=103322#.UD4cwLQ5zT4.twitter

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

cypriota

feel more think less. great quote