Κριτική της θεατρικής παράστασης ¨Παρεξήγησης της γλυκιάς χώρας Κύπρος» Σεπτέμβριος 2013

Το σκηνικό γεμάτο ρούχα, τέσσερις άνθρωποι να αφηγούνται γεγονότα της ιστορίας που πέρασαν, στιγμές και μέρες που χάραξαν τκαι έγραψαν ιστορία.. και να άλλαζουν ρούχα σε κάποιες φάσεις.. όλα με το νόηματα τους.. οι άνθρωποι ξεχνούν την ιστορία της Κύπρου και την παγκόσμια ιστορία , ασχολούνται με κάθετι ανούσιο…… πεθαίνουν μέσα στην αδιαφορία, ξεχνούν…. ξεχνούν…..πεθαίνουν μέσα στην καθημερινότητα, σε κάθετι ανούσιο.. ξεχνούν την ιστορία… και η ατιμωρησία μένει εκεί… ψέμματα παντού..

τί είναι αλήθεια; ποιός ορίζει την αλήθεια; όταν έγινε η έκρηξη στο Μαρί λίγους μήνες πριν τί έγινε στην Αμερική το ίδιο και με την αεροπορική τραγωδία της ΄Ηλιος….

Στην τούρκικη εισβολή πρόσφυγες όλοι έτρωγαν, κοιμούνταν όλοι μαζί τότε ήταν σαν ένα , γνωστοί , άγνωστοι..

 Πολλά και διάφορα αναφέρτηκαν στημ αφηγηματική θεατρική παράσταση απόψε.. ο επαναστάτης Ρέ Αλέξης, στην θεατρική παράσταση απόψε ονομαζόταν βασιλιάς απο τον χρονικογράφο Λεόντιο Μαχαιρά αλλα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ δεν πήρε το μέρος των χωριατών και του Ρε Αλέξη αλλά των Φράγκων..

O Λεόντιος Μαχαιρας Δεν δίνει εκτενή αναφορά στην επανάσταση , ούτε λεπτομέρειες της επανάστασης….. Δεν είναι περίεργο; Οι κύπριοι την εποχή των Φράγκων και όχι μονον ζούσαν σκλάβοι και έπρεπε για κάθετι να βγάλουν άδεια απο τους φράγκους…. ο Λεόντιος Μαχαίρας σαφως δεν ήταν με το μέρος των κυπρίων η μεγαλύτερη απόδειξη, τους αποκάλεί » καταραμένους» ..

ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ..

 

 Πεθαίνουν λοιπόν οι άνθρωποι μέσα στην αναισθησία και αδιαφορία…..ξεχνούν την ιστορία, ξεχνούν λεπτομέρειες…
αυτό είναι το δικό μου νόημα που έβγαλα για απόψε οι άλλοι θεατές δεν ξέρω..

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

cypriota

feel more think less. great quote