Κατάντια ευρωπαική: Διδακτορικό ή μεταπτυχιακό για θέσεις σερβιτόρων. Νέοι η »χαμένη» γενιά

Έχετε διδακτορικό; Σας ζητούν για σερβιτόρο!

Το Ινστιτούτου Ερευνας (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ φέρνει αποκαλυπτικά στοιχεία για το εργασιακό μέλλον των Ελλήνων τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχες έρευνες για την ανεργία των νέων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, το 26,4 των αποφοίτων ΑΕΙ απασχολείται σε θέση εργασίας που απαιτεί χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο από αυτό που κατέχουν (το 5ο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 27 μελών της ΕΕ).

Οπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές, τη δεκαετία 2001-2011 αυξήθηκε και η δαπάνη των ελληνικών οικογενειών για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους κατά 61%, ενώ η κρατική δαπάνη ανά φοιτητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας καταλαμβάνει μόλις την 26η θέση των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ΟΑΕΔ ζητάει μεταπτυχιακά

Την ίδια ώρα δύο (προνομιακές) θέσεις σερβιτόρων που προσφέρονται μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ή μια θέση υπαλλήλου γραφείου ή πωλητή απαιτούν μεταπτυχιακό, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Δυστυχώς φαίνεται ότι η υψηλή ανεργία και ο μεγάλος ανταγωνισμός οδηγεί τους εργοδότες να ζητούν άτομα με υψηλό επίπεδο σπουδών για θέσεις που παλιά αρκούσε και το απολυτήριο Λυκείου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις θέσεις που προσφέρονται με προϋπόθεση ότι έχετε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό:

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

cypriota

feel more think less. great quote