Η ανθρωπιά η σημαντικότερη έννοια της ζωής . Να είμαστε ΄Ανθρωποι.

Ανθρωπιά είναι η ικανότητα του ανθρώπου να νοιάζεται για τον  διπλανό του. Στην σύγχρονη κοινωνία θα έλεγε κανείς ότι βλέπουμε όλο και περισσότερο να εξαλείφεται αυτή η λέξη και η σημασία της . Αλλά τι πραγματικά ευθύνεται γι αυτό και υπάρχει τρόπος να αποτραπεί η εξάλειψη της?

Επιστήμονες και διανοούμενοι  όπως ο Αϊνστάιν έχουν δηλώσει ότι η τεχνολογία έχει υπερκεράσει την ανθρωπιά μας. Άλλοι όπως ο Ντενίς Γκειμπορ έχουν πει ότι άνθρωπος ανέκαθεν εναντιώνονταν στη φύση . Από εδώ και εμπρός εναντιώνεται στην φύση του.

Σε μία περίοδο που η Ευρώπη περνάει κρίση ανθρωπιάς με τους μετανάστες να   υποφέρουν μένοντας χωρίς πατρίδα και σπίτι  και περνώντας τα σύνορα της Ευρώπης ώστε να αποκτήσουν ένα καλύτερο μέλλον βλέπουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ευρώπη  να μένουν άπραγοι. Αυτοί  που πρέσβευαν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι ίδιοι που τώρα καταδικάζουν και παρακάμπτουν την ανθρωπιά. Από την άλλη πλευρά όμως ενόψει των βομβαρδισμών που δέχονται από τους τζιχαντιστές αποζητούν την ανθρωπιά και αλαλάζουν  για τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεχνώντας πως πριν λίγο τα είχαν κατακερματίσει.

Τελικά αυτοί που πρεσβεύουν την ανθρωπιά είναι και οι ίδιοι που την καταδικάζουν καθημερινά. Ίσως ο κόσμος να είναι τόσο μικρός ώστε να δεχτεί και να πραγματοποιήσει κάτι τόσο μεγάλο. Πάντως ο καθένας από εμάς ξεχωριστά εάν θέλει να ονομάζεται άνθρωπος θα πρέπει να σταματήσει να βάζει ταμπέλες στους γύρω του και να  αρχίσει να πρεσβεύει την ανθρωπιά με όλη τη σημασία και σπουδαιότητα της.

Ο ανθρωπισμός στη σύγχρονη κοινωνία

 

Advertisements

Δημοσιεύθηκε από

cypriota

feel more think less. great quote